پی پی اس فلکس نوعی درزگیر برای پر نمودن درزهای سازه های بتنی، مخازن و تصفیه خانه های آب و...
بهترین ماستیک پلی یورتان
2021-02-16
کفپوش پلی اورتان
پلی اورتان چیست؟ و انواع کاربردهای پلی اورتان
2021-02-19
نمایش همه

ماستیک چیست؟

ماستیک گرم اجرا

ماستیک گرم اجرا pps jointseal

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر لطفا با شماره های 36630710-051 و یا همراه 09155075956 تماس حاصل فرمایید. همچنین از طریق چت های آنلاین سایت می توانید اطلاعات خود را ارسال بفرمایید تا همکاران واحد فنی با شما تماس داشته باشند.

بسیاری از ما هنگام درزگیری ساختمان‌های خود نام ماستیک به گوشمان خورده است. یا حتی وقتی که می‌خواهیم مخازن آب را ایزولاسیون کنیم قطعا یکی از پیشنهادهای کارشناسان به ما، استفاده از ماستیک آب‌بند کننده بوده است. اما با این حال شاید هنوز به طور دقیق ندانیم که ماستیک چیست و چه کاربردهایی دارد و اصلا چرا تا این اندازه محبوب و رایج شده است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال‌ها را بیابیم.

فهرست مطالب

ماهیت ماستیک

شاید به جرات بتوان این ادعا را داشت که چسب‌ها و ماستیک‌های درزگیر تا حد زیادی صنعت ساخت و ساز امروزی را تحت تأثیر قرار داده‌اند. اگر بخواهیم ساده و خلاصه بگوییم، ماستیک متریالی است که با آن کار درزگیری و آب‌بندی کردن مصالحی از قبیل سنگ، آجر و کاشی را انجام می‌دهند. ماستیک نوعی مواد الاستیک می‌باشد که برای پر کردن درزهای انبساطی در سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید استفاده از ماستیک سبب می‌گردد که درزها امکان جابجایی در اثر تغییرات دمایی محیط را داشته و همچنین در سازه‌های آبی نیز نقش آب‌بندکنندگی درز را بر عهده دارند.

ویژگی‌ها و مزایای ماستیک

ماستیک‌ها دارای انواع مختلفی از قبیل قیری، سیلیکون، پلی یورتان، پلی سولفید، اکریلیکی و … می‌باشند. یکی از مهم‌ترین نقاط قوت این محصول این است که چسبندگی بسیار بالایی به انواع متریال‌های ساختمانی مثل سنگ، فلزهای مختلف، بتن و غیره را دارد. همچنین عمر آن نیز بسیار طولانی بوده و بسیار با کیفیت می‌باشد. ماستیک‌ها غیر سمی می‌باشند و به همین جهت می‌توان در مصارفی  که با آب آشامیدنی سروکار داریم، به راحتی استفاده شوند. به علاوه ماستیک‌ها در برابر نور خورشید و عامل‌های محیطی مقاومی هستند. این محصول منقبض نشده و انبساط محدودی دارد و همچنین در مقابل دمای هوای بسیار گرم، سرمای زیاد و یخبندان مقاوم بوده و قابلیت انعطاف پذیری خود را حفظ می‌کند. بسیار جالب است که بدانید این محصول قابلیت رنگ کردن دارد و می‌توان از انواع رنگ‌ها با حلال آب یا تینر برای رنگ‌آمیزی آن استفاده کرد.

ماستیک‌ها با توجه به نوعشان کاربرد متفاوتی دارند و شاید یکی از دلایل عمده‌ای که چرا تا این حد در ساخت و ساز رواج پیدا کرده‌اند، همین باشد. همانطور که می‌دانید اجرای برخی گونه‌های این محصول به صورت سرد و گرم می‌باشد و بعضی از این ماستیک‌ها مخصوص آب بندی مخزن‌ها و کانال‌های آب و فاضلاب می‌باشند و برخی برای کف سازی استفاده می‌شوند. گونه‌ای دیگر برای اینکه کانال‌های مخصوص آبیاری را آب بندی کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین نوعی دیگر از مدل‌های این محصول برای مقاوم کردن ترک‌های آسفالت در مقابل متریال نفتی و انواع مشابه آن استفاده می‌شود. این محصول در راستای درزگیری و آب بندی پنجره‌ها و سایر استفاده‌های این چنینی نیز کاربرد دارد که در ادامه بیشتر و به تفصیل با انواع ماستیک‌ها آشنا خواهیم شد.

 

انواع ماستیک‌ها و کاربرد آن‌ها

ماستیک پلی یورتان

همانطور که آگاهید قوی‌ترین و پرکاربردترین نوع ماستیک‌ها پلی یورتان می‌باشد. که در مقالات مربوط به ماستیک پلی اورتان به طور مفصل با آن‌ها آشنا شده و بهترین نوع آن را نیز معرفی کردیم. ماستیک‌های پلی یورتان به صورت تک جزئی  بر پایه رزین پلی یورتان طراحی شده‌اند و به عنوان نسل جدید الاستومرهای ترموست پرکننده درزهای انبساطی می‌باشند.

مزایای ماستیک پلی یورتان

این نوع ماستیک با مقاومت بالا در برابر نور خورشید و با دوام عالی، سریع خشک می‌شوند و با توجه به ضد جلبک و خزه بودن برای  پر نمودن هر نوع درز انبساطی بسیار مناسب هستند. مدل پلی یورتان که قوی‌ترین نوع ماستیک‌ها است از نوعی مواد الاستیک ساخته می‌شود که تک جزئی بوده و بر پایه رزین پلی یورتان تولید می‌شود. از کاربردهای این محصول این است که برای پر کردن درزهای منبسط شونده در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان در سازه‌های آبی برای آب بند کردن سازه از آن استفاده کرد. از ویژگی‌های مثبت این نوع ماستیک این است که با سرعت بالایی خشک می‌شود.

ماستیک پلی سولفاید

مدل پلی سولفاید بر اساس رزین پلی سولفاید و پلیمر ترکیبی ساخته می‌شود. این ماستیک دو جزئی بوده و به صورت سرد اجرا می‌شود و قدرت چسبندگی بسیار بالایی نیز دارد و به همین علت به انواع متریال‌ها به خوبی می‌چسبد. همچنین برای استفاده در درزهای افقی و عمودی بسیار مناسب است. به علاوه ترک نمی‌خورد و در برابر ساییده شدن مقاومت بالایی دارد.

ماستیک سیلیکونی

ماستیک سیلیکونی در واقع نوعی چسب سیلیکونی می‌باشد که از آن برای درزگیری و آب بندی استفاده می‌شود. این چسب در برابر فشار و گرما و همچنین در برابر قارچ و کپک مقاوم است. از ویژگی‌های قابل ذکر این محصول این است که این چسب به متریال‌هایی مانند سرامیک، مس، pvc و …. به خوبی می‌چسبد. نقطه قوت این محصول این است که استفاده از آن بسیار راحت می‌باشد و پس از خشک شدن ترک نخواهد خورد. این چسب‌ها در رنگ‌های سیاه، سفید، قرمز و بی رنگ در بازار عرضه شده‌اند.

ماستیک قیری

نوع دیگری از ماستیک‌ها (پرکننده‌های درز)، ماستیک‌های پایه قیری بوده که در دو نوع گرم اجرا و سرد اجرا عرضه می گردند. ماستیک قیری به صورت سرد و گرم اجرا می‌شود و تفاوت نوع سرد و گرم آن، در نوع اجرا می‌باشد. برای انتخاب نوع سرد یا گرم این محصول باید اول به میزان دما و سپس به افقی یا عمودی بودن درزها دقت کرد.

نکته حائز اهمیت در ماستیک‌های قیری گرم اجرا دمای حرارت می‌باشد که در صورت بیش از حد  بالا بردن دما، ماستیک دچار پدیده سوخته شدن می‌شود. به همین منظور در اجرای آن‌ها میبایست از ابزار آلات ویژه استفاده نمود.

در هنگام اجرا سطح زیر کار اجرای ماستیک‌ها باید عاری از هرگونه آلودگی باشد. و در هنگام بهره برداری از این محصول باید کیورینگ این ماده کاملا به اتمام رسیده باشد.

ماستیک قیری سرد اجرا

ماستیک قیری سرد اجرا، نوعی ماستیک است که بر پایه قیر و اضافه کردن مواد دیگر ساخته می‌شود. به موادی مانند چوب، فلز، بتن و…. به خوبی چسبیده و در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم می‌باشد. همچنین می‌توان این محصول را در دمای -5 تا +50 به راحتی اجرا کرد.

ماستیک قیری گرم اجرا

این نوع ماستیک در دمای پایین انعطاف خود را حفظ می‌کند و در برابر شرایط آب و هوایی پایدار است. به علاوه ترک نمی‌خورد و در محیط‌هایی که هوای گرم دارند، جاری نخواهد شد.

ماستیک گرم اجرا

ماستیک گرم اجرا PPS joint seal

ماستیک اپوکسی

ماستیک اپوکسی بر اساس رزین اپوکسی و اضافه کردن مواد دیگر به آن ساخته می‌شود. از این محصول برای گرفتن درزها، پر کردن حفره‌ها، پر کردن شکاف‌ها و صاف کردن سطح‌های ناهموار، درزهای انبساطی و … استفاده می‌شود. برای استفاده از این نوع خاص از ماستیک حتما باید زیرسازی مخصوص آن صورت گیرد تا بازدهی بهتری به دست آید. لازم به ذکر است که نوع اپوکسی این محصول نسبت به نوع پلی یورتان آن چسبندگی بیشتری به سطوح دارد.

همانطور که متوجه شدید بعد از ماستیک‌های پلی یورتان، بهترین نوع این درزگیرها از دسته گرم اجراها می‌باشند. شرکت پی پل سازان علاوه بر ماستیک‌های پلی یورتان تولید کننده ماستیک‌های گرم اجرا نیز بوده و محصول خود با نام PPS JOINT SEAL را در این دسته عرضه می‌کند.

PPS JOINT SEAL

این محصول در واقع ماستیکی درز گیر با ترکیب بیتومن رابر است که تـــا حالت روان شدن، گرم شده و برای درزهای انبساط ، درزهای اجرایی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماستیک برای درزهای انبساط کف و دیوار در ساختمان‌ها و پارکینگ‌ها، آب بندی دور لوله‌ها و تأسیسات مخازن، درزهای انبساط مخازن آب و فاضلاب و همچنین آب بندی درزهای سدها و کانال‌های انتقال آب کاربردهای به‌سزایی دارد.

از ویژگی‌های این محصول نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشک شدن سریع
  • مقاومت در مقابل آب شور و فاضلاب
  • مقاومت مکانیکی و شیمیایی مناسب
  • قابلیت استفاده در محیط‌های داخلی و خارجی
  • کاملا غیر سمی 

برای اطلاع از سایر ویژگی‌ها و نحوه‌ی تهیه این محصول به صفحه مربوط به PPS join seal مراجعه کرده و یا با متخصصین ما در تماس باشید.

 

بدون امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =

دسترسی سریع