polyurethane floor covering
انواع کفپوش پلی اورتان 
2021-02-11
پی پی اس فلکس نوعی درزگیر برای پر نمودن درزهای سازه های بتنی، مخازن و تصفیه خانه های آب و...
بهترین ماستیک پلی یورتان
2021-02-16
نمایش همه

ماستیک پلی یورتان چیست و چه کاربردی دارد؟

arcil 2

همانطور که می‌دانید یکی از معضلات و مشکلات خطرآفرین برای سازه و ساختمان، وجود درز در سطوح می‌باشد که برای رفع این مشکل راهکارهای زیادی نیز وجود دارد. استفاده از ماستیک پلی یورتان به دلیل ویژگی و خواص منحصر به‌فردی که داراست یکی از بهترین گزینه‌ها برای پر کردن درزهای سطح می‌باشد. در این مقاله سعی بر این داریم تا ابتدا با ماهیت ماستیک پلی یورتان آشنا شده و سپس ویژگی‌ و کاربردهای آن را با هم بررسی کنیم.

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر لطفا با شماره های 36630710-051 و یا همراه 09155075956 تماس حاصل فرمایید. همچنین از طریق چت های آنلاین سایت می توانید اطلاعات خود را ارسال بفرمایید تا همکاران واحد فنی با شما تماس داشته باشند.

فهرست مطالب

ماستیک پلی اورتان چیست؟

ماستیک پلی اورتان ماده‌ای درزگیر و انعطاف‌پذیر بر پایه پلی اورتان می‌باشد. این ماده در واقع یک درزگیر الاستومری تک جزئی است که در رطوبت هوا و در دمای معمول (دمای اتاق) خشک می شود و برای درزگیری و چسباندن نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

وقتی بحث از درزگیری می شود، ماستیک پلی یورتان اولین گزینه پس از درزگیر سیلیکون یا همان چسب آکواریوم و چسب سیلیکون جهانی می‌باشد. اگرچه که هر دوی این موارد عمل درزگیری را به نحو احسن انجام می‌دهند و در برابر رطوبت و حرارت و آب مقاوم هستند، در عین حال خاصیت الاستیسیته یا Elongation مناسبی هم دارند. اما تفاوت‌های بسیاری بین ماستیک پلی اورتان و درزگیر سیلیکون اسیدی می‌باشد. یکی از این تفاوت‌ها این است که ماستیک پلی اورتان ارگانیک و طبیعی است در حالیکه درزگیر و چسب سیلیکون غیر ارگانیک می‌باشد. به دلیل ارگانیک بودن ماستیک پلی یورتان است که این ماستیک‌ها دوام کمتری در مقایسه با برخی از چسب‌های سیلیکون با کیفیت از خود نشان می‌دهند. بطور مثال ماندگاری ماستیک پلی اورتان بین ۵ تا ۱۰ سال است (بسته به برند تولید کننده ماستیک پلی یورتان و متریال و فرمولاسیون) ولی ماندگاری درزگیر و چسب سیلیکون دو برابر این مقدار می‌باشد. 

علت استفاده از ماستیک پلی اورتان

مهم‌ترین دلیل یا ویژگی که سبب می‌شود ماستیک پلی یورتان کاربرد زیادی داشته باشد، خاصیت الاستیسیته مناسب و در عین حال قدرت چسبندگی آن بر روی سطوح متفاوت می‌باشد. ماستیک پلی یورتان مقاومت خوبی در برابر ضربه و ارتعاشات و لرزش دارد. ضمنا مقاومت مکانیکی این چسب در مقایسه با سیلیکون بسیار بیشتر است.

ویژگی‌ها و مزایای ماستیک پلی یورتان

از سایر ویژگی‌های این ماستیک می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  • تک جزئی است و با رطوبت هوا خشک می‌شود و نیازی به مخلوط کردن ندارد.
  • با اینکه روان است اما در درزهای عمودی شره نمی‌کند.
  • چسبندگی فوق العاده بالایی دارد و به انواع سطوح مختلف می‌چسبد.
  • غیر سمی بوده و دارای تاییدیه مصرف در مجاورت آب آشامیدنی است. (مخازن آب)
  • مقاومت بالا در برابر عوامل خورنده محیطی و جوی 
  • چسبندگی فوق العاده به مصالح مختلف مخوصاً بتن و فلز  
  • انعطاف‌پذیری بالا و عدم تاثیرپذیری از تغییرات دمایی
  • استحکام فرسایشی بالا
  • عدم جمع شدگی و انقباض (Shrinkage)
  • قابلیت رنگ پذیر بودن با انواع سیستم های رنگ آمیزی
  • مقاوم  در برابر عوامل محیطی از جمله اشعه ماوراء بنفش خورشید (U.V)
  • خمیر درزگیر قدرتمند برای انواع درزهای سازه ای با سایز‌های متفاوت
  • قابلیت استفاده برای انواع متریال ها نظیر سنگ، بتن، چوب و شیشه
  • مقاومت شیمیایی در برابر مواد نفتی

کاربردهای ماستیک پلی یورتان:

همانطور که در طول این مقاله نیز اشاره کردیم، اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد این ماستیک در درزگیری سطوح، پوشش‌ و سازه‌ها می‌باشد اما با توجه به رواج بیشتر آن در برخی سازه‌ها، کاربردهای ماستیک پلی اورتان را می‌توان به دسته‌های زیر نیز تقسیم بندی کرد:

۱. پرکردن درزهای موجود در قطعات پیش ساخته

۲. درزبندی مخازن آب، تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب

۳. درزگیری کف‌ها و پیاده روها

۴. درزبندی درزهای داخلی و خارجی

حال که با ماهیت و ویژگی‌های ماستیک پلی اورتان آشنا شدیم بهتر خواهیم فهمید که این درزگیر بهترین گزینه برای اطمینان از پر شدن درزهای سطح و ساختمان‌های ما می‌باشد. اگر می‌خواهید بیشتر با انواع ماستیک‌های پلی اورتان آشنا شده و بهترین نوع آن را بشناسید، توصیه می کنیم که مقاله‌ی پی پل سازان را در خصوص انواع ماستیک‌های پلی اورتان مطالعه بفرمایید.

 

بدون امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =

دسترسی سریع